Communicatiemedewerker

Solliciteer nu

Communicatiemedewerker

Full-time · Hoofdkantoor (Zwemcentrum Rotterdam)


Krijg de hele stad in beweging als

Communicatiemedewerker bij Sportbedrijf


Rotterdam! 


 
De baan 

Als communicatie en sport jouw passie zijn, dan zou deze rol wel eens de ideale volgende stap in jouw loopbaan kunnen zijn. 
Als communicatiemedewerker ondersteun jij collega’s bij hun communicatievraagstukken en zorgt ervoor dat iedereen uit verschillende doelgroepen onze activiteiten en events kennen. Jij draait je hand niet om voor toffe content om alle collega’s en potentiële collega’s trots te maken op wat wij allemaal doen voor sport in Rotterdam.  

Voor onze zwembaden stel jij communicatieplannen op en voert ze uit. Wat is precies de boodschap en met welke middelen breng je die zo goed mogelijk over?  Je kent de kracht van online, zoals onze website, socials en mailings, maar weet ook wat er werkt in de vorm van flyers, posters en andere middelen.  

Eenvoudige teksten en middelen maak je zelf. Een poster, video, pakkende tekst of een foto. En dat natuurlijk in de huisstijl en tone-of-voice van het Sportbedrijf. Voor meer specialistische werkzaamheden schakel je een tekstschrijver, vormgever of fotograaf in. Jij weet precies hoe je die moet briefen. 

Als we evenementen of activiteiten organiseren, dan ondersteun jij met offline en online communicatie. Vooraf, tijdens en na het event. Jij regelt toffe content of bent erbij om die zelf te maken. Hoe leuk is dat? 

In deze functie werk je ook aan ons ‘teamgevoel’. Met interne communicatie zorg jij ervoor dat alle collega’s op de hoogte zijn van alle dingen waar we als Sportbedrijf mee bezig zijn. Van hele grote events en verbouwingen van accommodaties tot het maaien van de velden en de vele zwemdiploma’s die we uitreiken. Je belt met de directeur voor een interview en met de receptioniste van het zwembad voor een fotomomentje.  

Je werkt als communicatieprofessional zelfstandig en samen met collega's van de afdeling die je ondersteunt, maar ook met je andere Marketing en Communicatiecollega's. Je bent werkzaam op het hoofdkantoor, maar zal ook met enige regelmaat onze verschillende locaties bezoeken. 

Wij vragen 

 • HBO-werk- en -denkniveau; 

 • Afgeronde opleiding in de richting van Marketing en/of Communicatie; 

 • Socials zijn jou niet onbekend, Facebook en Instagram ken je door en door; 

 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;  

 • Pro-actief en planmatig kunnen werken en organiseren; 

 • Kennis van Adobe-programma’s voor vormgeving is een pré.

Jij ontvangt 

De aller tofste baan in Rotterdam als je gek bent op sport en communicatie. Je werkt met mensen met passie voor sport en dat merk je. We zijn open, eerlijk, gaan allemaal wel eens onderuit en helpen elkaar overeind. En dan ook nog dit: 

 • Salaris in schaal 8 van de CAO Vermo  
  (€ 2.913,- - € 4.212,- bruto per maand op basis van 36 uur); 

 • De mogelijkheid om via ons deel te nemen aan sportactiviteiten; 

 • Een jaarcontract met (bij goed functioneren) uitzicht op een vast contract; 

 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld; 

 • Ruimte voor eigen ontwikkeling en bijscholing; 

 • De functie is fulltime (36 uur), daarnaast is 32 uur bespreekbaar. 

Ons bedrijf 

Sportbedrijf Rotterdam heeft alles in huis om elke Rotterdammer in beweging te krijgen én te houden. Wij exploiteren zwembaden, sporthallen, gymzalen en sportvelden in heel Rotterdam. En wij organiseren events, schoolsporttoernooien en andere activiteiten om Rotterdammers enthousiast te maken voor sport. Dat doen we met een hele grote club collega’s. Van zwemdocenten en sportcoaches tot collega’s die onze accommodaties schoon, heel en veilig houden en alle sportvelden onderhouden. 

Solliciteren?  

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel met Christian Versteeg, Corporate Recruiter. Tel.: 06 – 47 71 95 04.
 

Procedure 

De sluitingsdatum voor de vacature is 28 juli 2024. De eerste gesprekken staan gepland voor 7, 8 en 9 augustus 2024 en zijn indien nodig online te voeren. 
De tweede gesprekken staan gepland op 13 en 15 augustus.

Privacy
Om te weten wat we met jouw persoonsgegevens doen, bekijk je onze privacy verklaring via: https://www.sportbedrijfrotterdam.nl/privacyverklaring.